Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok

Létrehozva:
2022-01-18 23:37:36


Hotel Tisza Szálló*** és Gyógyfürdő


900 méter mélyről feltörő hévíz biztosítja egyrészt a Tisza Szálló és Gyógyfürdő szállodai és éttermi részének, valamint a nagy népszerűségnek örvendő fürdőrész üzemeltetését is, másrészt a Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdő több medencéjét is ezzel a gyógyvízzel töltik fel.

A szállóvendégek térítésmentesen vehetik igénybe az egyedülálló gyógyfürdőt.

A szállodához közvetlenül kapcsolódó gyógyfürdő a török fürdőkre emlékeztet. A fürdő három medencével rendelkezik, melyek 34°C, 37°C és 20°C-osak, utóbbi a szaunák utáni hideg fürdőzésre szolgál.

Gyógyvizének kémiai összetétele: kálium, nátrium, ammónium, kálcium, magnézium, vas, mangán, nitrát, nitrit, klorid, bromid, jodid, fluorid, szulfát, szulfit, metaborsav, metakovasav. Alkálihidrogénkarbonátos termálvíz, mely jodid-ion tartalmánál fogva a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz vastartalma kissé magas, melynek csökkentése várható.

A gyógyfürdőben a több mint 900 m mélyről feltörő gyógyhatású termálvizet használják fel a betegek fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléséhez. A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúrák az alábbi javasoltak: idült izületi gyulladások, degeneratív izületi elváltozások, a gerinc különféle idült gyulladásos és kopásos megbetegedései, egyes anyagcserezavarok által okozott izületi elváltozások (köszvény, cukorbetegség), idült idegfájdalmak, ideggyulladások, idült izomfájdalmak, elhúzódó, nehezen gyógyuló csonttöréseknél, sérülések, sportsérülések utókezelése, érszűkületek egyes formái, idült nőgyógyászati megbetegedések, meddőség.

Forrás: Hotel Tisza Szálló*** és Gyógyfürdő honlapja


 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »